e bike als vervoersmiddel

E-bike als vervoersmiddel op vakantie

Ik weet nog wel toen ik voor het eerst op fietsvakantie ging. Ik was nog maar zeven denk ik en ging samen met mijn broer en vader naar mijn opa toe fietsen. We vertrokken vanuit zuid-oost Drenthe en zouden naar zuid-Friesland fietsen. Met de auto is dat ongeveer een uur rijden en ik denk dat je als volwassenen dat in twee dagen met gemak kan fietsen. Maar mijn broer en ik namen al een pauze toen we bij een park 10 minuten fietsen van huis waren. Als we nou wat elektrische fietsen hadden dan hadden we veel langer door kunnen fietsen. Vandaag de dag zie ik heel veel mensen op elektrische fietsen of op e bikes. Wat nou e bike dames beste koop is weet ik misschien niet maar wat ik wel weet is dat je een e bike goed kunt gebruiken op vakantie.

Iedereen zou op vakantie moeten kunnen gaan

Op vakantie gaan is een uiterst belangrijk onderdeel van iedereens leven. Het leven is zo stressvol tegenwoordig dat effe er lekker tussenuit gaan belangrijk is. Zelfs mensen die niet van zichzelf op vakantie hoeven worden jaloers van zij die wel op vakantie gaan. Nou kun je vakantie op heel veel manieren vieren. Een fietsvakantie is in ieder geval heel erg fijn. Of de fiets meenemen terwijl je weg gaat. Een elektrische mamafiets met mand bijvoorbeeld voor moeders die graag hunkeren naar twee weekjes Frankrijk maar ook een peuter bij zich hebben. Vooral voor sportieve mensen is zo een elektrische fiets juist handig want je kunt lekker door blijven fietsen en wordt niet moe.

Tijdens vakantie ben je soms nog wel service nodig

Maar je bent wel service nodig terwijl je op vakantie gaat. Fietsen kunnen gewoon kapot gaan dus google “Amslod service ervaringen” van te voren. Of vervang Amslod met whatever bedrijf je je fietsen koopt. Ik weet nog een verhaal over service die heel erg snel geleverd kan worden. Op een vakantie lang geleden begaf de versnellingsbak van mijn vader’s auto het en zaten we twee dagen gestrand bij een auto service in Frankrijk terwijl we aan het wachten waren op een vervangende auto of dat de auto gerepareerd werd. Na twee dagen was dat eindelijk afgehandeld en konden we op weg. Precies toen we de weg opdraaiden crashten twee autos tegen elkaar aan. Een betere plek kun je niet vinden want binnen 30 secondes waren er wel 10 Franse mannen met verstand van zaken op de weg om de mensen uit de auto te helpen. Dat is de soort van service die je zoekt.

Het is niet lui

Je hoort wel eens mensen zeggen dat een e bike een vervoermiddel is voor luie mensen maar dat is klinkklare onzin. Er zijn heel veel goede redenen om een e bike te gebruiken. Misschien heb je wel een fysieke of mentale beperking waardoor een elektrische fiets jou helpt om toch wel een beetje te kunnen fietsen. En met een e bike ga je ook vanzelf verder fietsen dan normaal dus echt lui is het niet. Het lijkt me immers sterk dat iemand een elektrische fiets meeneemt alleen maar om naar de bakkerij toe te fietsen voor baguettes. Dat is wel lui.