vakantie land spanje tips

Vakantieland Spanje tips

Spanje is een prachtig land om heen te gaan wanneer je besluit om op vakantie te gaan. Het klimaat is mediterraan en dat betekend dat de temperaturen aangenaam zijn! Naast dat de temperaturen erg aangenaam zijn is ook het landschap adembenemend mooi en de stranden en heldere zee maken het een ideaal land voor mensen die van zon, zee, strand en snorkelen houden. Toch zijn er in Spanje een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je daar heen gaat op vakantie.

Zorg dat je auto goed bevoorraad is wanneer je met de auto gaat reizen naar Spanje. Je zal namelijk een gevarendriehoek, autohesje en reservewiel of thuiskomertje moeten hebben wanneer je in dit land gaat rijden. Als je besluit een huurauto te nemen is het ook van belang dat deze spullen aanwezig zijn, controleer dit dus goed voor je weggaat met de huurauto.

Op de meeste autosnelwegen in Spanje moet je tol betalen. Houd hier dus rekening mee want als je geen mogelijkheid hebt tot betalen kan je je reis niet voortzetten. Je kan tol betalen met creditcard, contant of met pin maar dit is wel afhankelijk van het tolhuisje want niet overal is het mogelijk contant te betalen. Nog makkelijker is het om een tolbadge in de auto te hebben die er automatisch voor zorgt dat het op een rekening komt waardoor jij door kunt rijden bij tolwegen zonder continue te moeten betalen.

Wanneer je naar Spanje gaat en naar lokale winkels wil gaan zal je rekening moeten houden dat het mogelijk is dat er siësta’s gehouden worden. Siësta’s zijn middagdutjes die in Spanje al eeuwen oud een traditie zijn, de winkels zijn op dat moment dus ook tijdelijk gesloten.

Zonnebrand meenemen is ook zeker een goede tip voor wanneer je op vakantie gaat naar Spanje, de zon is erg sterk en het je zal niet de eerste zijn waarbij de huid vuurrood verbrand. Deze tip is niet alleen voor wanneer het hoogzomer is maar ook in het voorjaar en najaar kan de zon zeker een schadelijk effect hebben op de huid.