atb

Trek op avontuur!

Trek op avontuur!

De Ardennen is de ideale locatie voor iedereen die op zoek is naar een leuke activiteit in een prachtige omgeving. Je kan er verschillende kastelen bezoeken, watervallen en grotten ontdekken, een uitstapje maken naar een kuuroord, of het F1 circuit van Spa-Francorchamps leren kennen. Maar voor mensen die op zoek zijn naar meer avontuur, is de Ardennen de ideale omgeving om te mountainbiken!

Het kleinste stadje ter wereld

De Ardennen biedt een bosrijke omgeving in een laaggebergte, waardoor het een paradijs is voor mountainbikers. Er zijn verschillende locaties in de Ardennen die het bezoeken waard zijn voor mountainbike liefhebbers, en Durbuy is hier een goed voorbeeld van.

Durbuy beweert het "kleinste stadje ter wereld" te zijn en staat bekend om haar oude stenen huizen en geplaveide straten. Het is een klein en gezellig middeleeuws stadje gelegen aan de oevers van de Ourthe, populair bij mensen die graag genieten van de natuur. Maar ook voor mensen die houden van meer extreme buitenactiviteiten, is er dus genoeg te doen!

Tip: Outdoor Activiteiten Ardennen: Buitensport & Groepsactiviteiten

Voor ieder wat wils

Er lopen diverse mountainbikeroutes doorheen de Ardennen, met routes die geschikt zijn voor zowel beginners als voor gevorderden. Dankzij de vele heuvels kan je er zowel afdalen als klimmen, ideaal voor mensen die wel houden van een pittige klimtocht of die houden van een meer technische route. Of als je het liever wat rustiger aan doet, dan zijn er routes die je doorheen de glooiende velden loodsen of die gedeeltelijk over verharde wegen leiden.

Tip: Mooiste MTB Routes Ardennen | Beste Mountainbike Routes [Incl. Kaart]

Er zijn dus verschillende moeilijkheidsgraden en inspanningsniveaus, afhankelijk van de route die je kiest. Als je nog niet zo vertrouwd bent met het mountainbiken of je gaat met je kinderen, dan is een route voor beginners met minder heuvels een goede optie. Ben je een echte expert in het mountainbiken, dan kun je gerust voor een heuvelachtige route kiezen. Alle routes zijn duidelijk aangegeven en zullen je langs een aantal prachtige locaties doorheen de natuur leiden.

Huur een mountainbike

Als je zelf geen mountainbike hebt, dan heb je de mogelijkheid om er op locatie eentje te huren. Er zijn in de omgeving verschillende campings en diensten die mountainbikes uitlenen. Je kan bij hen dan ook vaak terecht voor vragen over bepaalde routes, kaarten van de omgeving of eventueel zelfs voor lessen met professionele instructeurs.

Je hebt op veel plaatsen ook de mogelijkheid om een volledig arrangement te nemen, volledig gefocust rond het mountainbiken. Je kan dan vaak kiezen voor verschillende opties, met ontbijt, lunch, of avondeten inbegrepen. Zo kan je een hele vakantie samenstellen met een mountainbike arrangement. Ideaal als je liever wat langer blijft!

Krijg je zin in een avontuur? Dan is een bezoekje aan de Ardennen zeker de moeite waard!