Winter Paleis in Sint Petersburg

Als je ooit Sint-Petersburg bezoekt, dan zal je er waarschijnlijk zonder al te veel moeite deze geweldig mooie bezienswaardigheid tegenkomen. Maar ondanks dit, is het zeker de moeite om dit gebouw te vermelden op de website.

Het in de 18e eeuw gebouwde geweldig mooie paleis is vandaag de dag onderdeel van Hermitage een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld.

Dit gebouw is uiteraard niet altijd een museum geweest. Het pand heeft diverse functies gehad door de jaren heen. Al werd in het verleden wel de keizerlijke kunstcollectie hier onder gebracht. Daarna heeft het dienst gedaan als winterverblijf voor de Russische tsaren, totdat in 1880 Alexander II werd vermoord. Vele jaren later tijdens wereldoorlog nr 1, werd een gedeelte gebruikt als ziekenhuis. Kortom een erg mooi gebouw met de nodige geschiedenis.
Tip:Uiteraard kun je op verschillende manieren naar deze geweldige stad. Maar wil je voordelig vliegen kijk dan een voor goedkope vliegtickets naar St. Petersburg op Cheaptickets.nl
Je reis combineren met andere mooie bestemmingen in Rusland? Denk dan eens aan deze mooie Kathedraal.