Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods (Vladimir)

Wederom een parel van een gebouw te vinden in het mooie Rusland. Deze Russisch-orthodoxe kathedraal is in mijn ogen het mooist zoals op onderstaande foto. Namelijk in de wintertijd als er ook nog een flink pak sneeuw ligt. De sneeuw maakt het reizen wel een stuk moeilijker, maar je krijgt er zeker weten iets voor terug in de vorm van mooie landschappen met prachtige gebouwen. Een combinatie waarvoor ik speciaal in de winter juist de kou opzoek.

Niet alleen is deze kathedraal van een afstandje erg mooi. Hoe dichterbij je komt, des te meer details er zichtbaar worden, welke je zo niet zou verwachten. Zoals de gedecoreerde buitenmuren welke door het erg mooie snijwerk een plaatje op zichzelf zijn. Het loont dan ook zeker de moeite om even de tijd te nemen om dit mooie gebouw te bezichtigen.

Dit plaatje van een gebouw is te vinden in de Russische stad Vladimir. Deze stad welke gelegen is aan de rivier Kljazma, maakt onderdeel uit van de gouden ring van Rusland. Als je Vladimir bezoekt dan zijn de Demetriuskathedraal en De Gouden Poort zeker de moeite waard om in je op te nemen.

Wil je in een relatief korte tijd zo vele mogelijk zien van het prachtige Rusland? Dan is de rondreis van Kras wellicht iets voor jou. Hierbij bezoek je Moskou, St. Petersburg en De Gouden Ring.

Als je kiest voor een rondreis, dan kun je het jezelf haast niet ontnemen om dit mooie gebouw ook eens te bezichtigen.