de mooiste plekken van belgie antwerpen

De mooiste plekken van België

Het mooie land van onze zuiderburen, heeft veel te bieden op vlak van natuur en cultuur. Door de geringe reisafstand is dit land uitermate geschikt om te bezoeken voor een weekend of een lang weekend. Al zou een week nog niet genoeg zijn om al het moois te aanschouwen. Kortom, een land welke je meerdere keren aan kunt doen voor een weekend en toch telkens verrast worden door haar schoonheid.

Ben jij aan het overwegen of België het in zich heeft om zich te vereren met een bezoek van jou? Bekijk dan eens deze mooiste plekken van België. Hier kun je niet alleen terecht voor de heerlijke bieren, bonbons, frieten en wafels, maar ook voor de mooie steden en prachtige natuur.

Antwerpen

Door de noordelijke ligging, is deze grote stad populair onder het Nederlandse publiek. Uiteraard om te shoppen maar ook om te genieten van al het moois wat deze stad te bieden heeft. Wat dacht je van de historische binnenstad, zoals de Grote Markt. Prachtige gebouwen met uitzonderlijke gevels en details zijn zeker het bekijken waard. Of wat dacht je van de imposante stationshal van Antwerpen-Centraal of de street art welke te vinden is in de wijk Sint-Andries. Daarnaast zijn er nog verschillende markten te bezoeken zoals de vogelmarkt, bio-markt of de exotische markt.

De Belgische Ardennen

Steden zijn mooi om te bezoeken, maar veel mensen komen pas echt tot rust in de natuur. België beschikt over een geweldig mooie natuur, waarbij de Ardennen wellicht de mooiste en bekendste is van dit land. De prachtige bossen zijn de nummer 1 bezienswaardigheid in dit gebied. Vele toeristen weten dit gebied dan ook ieder jaar weer te vinden. Wandelen langs de Ninglinspo is dan ook een favoriet van vele. Ontdek de prachtige watervalletjes, rotsformaties en meertjes. Daarnaast zijn er ook vele mensen die dit prachtige gebied verkennen met een gehuurde kajak. Echter is er nog veel meer moois te vinden, zoals de grotten van Han, het kasteel van Bouillon, Citadel van Dinant, Abdij van Orval, Bastogne War Museum en het Euro Space Center. Er is eigenlijk zo veel te schrijven over dit mooie stukje België, dat er zelfs complete websites zijn welke puur gericht zijn op deze mooie natuur. Zo is de website ardennen.nl uitermate geschikt om meer informatie te vinden over dit gebied.

belgie natuur mooi

Dinant

Deze stad is gebouwd tegen een zeer steile rotswand, waardoor dit een zeer fraai gezicht geeft. Daarnaast is het gelegen aan de rivier de Maas, waardoor het plaatje helemaal geweldig is.

Kustplaats Oostende

Lekker genieten van het strand doe je in Oostende. Uiteraard is het hier goed vertoeven in de zomer, maar ook zeker in de andere jaargetijden is er voldoende te beleven.

Brussel

Vele Europese instellingen hebben hun basis in deze grote Belgische stad. Deze stad licht iets zuidelijker in België waardoor men er zowel Nederlands en Frans spreekt. Brussel is goed te bezichtigen voor wandelaars, maar een fiets huren kan zeker een uitkomst zijn.