mooie plekken in noorwegen

Mooie plekken in Noorwegen

Noorwegen is een schitterend land voor de natuur liefhebber. Er zijn kilometers prachtig ongerept natuur waar je urenlang kan wandelen. De bergen en heuvel geven het een mystiek beeld en de fjorden vullen dit mooi aan. Daarnaast heb je toch nog het stadsleven in de grotere steden waar je heerlijk terrasjes kunt pakken of lekker kunt gaan winkelen. Maar waar moet je echt naar toe zijn geweest wanneer je Noorwegen gaat bezoeken?

Trolltunga, Odda

Hier staat een zeer bekende rots waar regelmatig foto’s gemaakt worden. Het uitzicht is adembenemend mooi omdat je uitkijkt over het meer en de bergen rondom dit gebied. De naam van deze plek komt voort uit door de lange smalle rots die 350 meter boven de oppervlakte hangt, trolltunga betekend namelijk trollentong.

Preikestollen, Ryfylke

Ook deze plek is een toeristische trekpleister vanwege zijn adembenemende uitzicht. Hier kun je op een rotsplateau boven de fjord staan en genieten van het uitzicht. Om hier te komen zal je wel een flinke wandeling moeten maken van circa. 2 uur dus het is wel raadzaam om goede wandelschoenen mee te nemen en een flesje drinken.

Rjukkanfossen, Tinn

Ook hier kan de natuurliefhebber urenlang genieten van de natuur en uitzichten. Hier vind je mooie watervallen en kan je de flora en fauna van Noorwegen mooi ontdekken.

Oscarsborg fortress museum, Frogn

Hier kan je de militaire geschiedenis van Noorwegen ontdekken. Sinds 1640 werd dit fort gebruikt voor militaire doeleinden. Niet alleen is de geschiedenis interessant maar ook de architectuur van het fort is adembenemend.

Femundsmarka nationaal park, Engerdal

Dit is de echte wildernis in Noorwegen, kilometers ongerept natuur schitteren hier in volle glorie. In de verte ben je omringt door bergen en wandelen kan je hier urenlang.

Oslo, Oslo

Natuurlijk mag de hoofdstad en grootste stad van Noorwegen niet ontbreken in het rijtje. Hier kan je urenlang winkelen zoveel je wil en ook zijn hier veel bezienswaardigheden waardoor je je absoluut niet hoeft te vervelen. In de avonden kan je hier genieten van het nachtleven dat Oslo te bieden heeft.