mooie plekken in Nederland

Mooie plekken in Nederland

Ondanks dat ons landje absoluut niet groot is heeft ook Nederland verschrikkelijk mooi plaatsen waar je heerlijk kunt vertoeven. Je hoeft dus helemaal niet op vakantie naar het buitenland te gaan om een vakantiegevoel te krijgen want Nederland heeft veel moois te bieden!

Giethoorn, Overijssel

Wellicht een van de bekendere plaatsen binnen de liefhebbers van fluisterbootjes en andere watervoertuigen want Giethoorn staat bekend om het varen. Giethoorn ligt in het nationaal park de Weerribben, een prachtig park dat op de natuurmonumenten lijst staat. Doordat Giethoorn best toeristisch is zijn er veel eet en drinkgelegenheden te vinden en ook vind je voldoende mogelijkheden om watervoertuigen te kunnen huren, denk hierbij aan een kano, sloep, fluisterboot en ga zo maar door.

De Veluwe, Gelderland

De Veluwe is een prachtig stukje ongerepte natuur in Nederland, op de Veluwe vind je veel verschillende diersoorten waaronder edelherten en wilde zwijnen. Ook de natuur is er prachtig van mooie heidegebieden tot gigantische bomen in mooie bosrijke gebieden. Als wandelaar, ruiter of fietser kan je hier uren plezier hebben zonder dat je het gevoel hebt steeds hetzelfde te zien. In en rondom de Veluwe zijn veel dingen te doen en te zien bijvoorbeeld het Kröller-Müller museum of paleis het Loo.

De Bollenstreek, Noord-Holland

Dit gebied is bekend om zijn tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten. De Keukenhof is een van de meest bekende plekken binnen de bollenstreek waar je de prachtige tuinen kunt bewonderen. Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar deze streek om te genieten van alle pracht en praal. Ook de bloemencorso is een ware trekpleister waar ieder jaar veel mensen op af komen, de corso is in de maand April en je kunt dan genieten van de mooie wagens die helemaal versierd zijn met prachtige bloemen.

de mooie bollenstreek in noord holland

Nationaal park De Duinen van Texel, Texel

Dit nationaal Park is door Unesco bestempeld als werelderfgoed. Hier kun je heerlijk door de duinen wandelen of struinen of het strand. Naast Duinen vind je er ook prachtige heidegebieden en bossen. Je kunt hier ook een bezoekje brengen aan Eco-Mare een opvangcentrum voor zeehondjes.

Vesting Bourtange, Groningen

Hier vind je een prachtig stukje geschiedenis. In 1580 gaf Willem van Oranje namelijk de opdracht om op deze plek een fort aan te leggen, dit gebied was op dat moment een grensgebied aan Duitsland. Deze vesting was tussen 1593 en 1851 een belangrijke plaats maar werd na 1851 opgeheven. Tussen 1967 en 1992 werd deze vesting door de gemeente Vlagtwedde weer teruggebracht in zijn oude glorie waardoor je weer even terug kan in de tijd en kan genieten van de prachtige gebouwen en grachten rondom de vesting.

Van Gogh-Roosegaarde fietspad, Brabant

Wanneer je hier overheen fietst zal je aangenaam verrast worden door het ontwerp van licht en kleur die geïnspireerd zijn door het schilderij de sterrennacht van Van Gogh. Het fietspad verbindt erfgoed locaties van Vincent van Gogh.