De krachtige watervallen Niagara Falls

Ben je van plan om het Noordelijke gebied van de Verenigde Staten af te reizen of juist het zuiden van Canada? Dan kom je er niet omheen om deze prachtige watervallen te bezichtigen. Uiteraard is dit gebied erg bekend om het water spektakel, welke met grote kracht naar beneden stort. Al is het hoogteverschil niet eens zo gek groot, het is vooral de enorm grote hoeveelheid water wat het zo indrukwekkend maakt. De rotsen aan de voet zijn zelfs helemaal uitgeslepen door de grote kracht van het water. Dit is dan ook niet voor niets een plek waar in het verleden vele mensen hun fotorolletjes hebben volgeschoten vol met prachtige foto's.

De drie prachtige verschillende watervallen

American Falls

Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze waterval niet in Canada. Het is namelijk de grootste van de twee die in Amerika liggen. Het apart is dat de diepte van het water aan de top niet eens zo gek diep is. Met iets meer dan een meter, kun je wel stellen dat het zelfs behoorlijk ondiep is.

Horseshoe Falls

Dit is de meest bekende van de 3 prachtige natuurverschijnselen. Deze ook wel Canadian Falls genoemd is de grootste van de drie. Het meeste water komt via deze kant en heeft hoefijzer als bijnaam gekregen. Dit is gekomen door de vorm van deze waterval.

Bridal Veil Falls

De kleinste van de drie, maar zeker net zo uniek. De uit twee delen bestaande waterval ligt volledig in Amerika. De splitsing van de waterpartij komt door een klein eilandje.

Zoals je op het filmpje kunt zien is het niet onverstandig om een regenjas aan te trekken.

 

youtube-video-thumbnail

Meer te weten komen over de Niagara Falls?

Er is zo veel over dit gebied te schrijven en er zijn ook vele beelden beschikbaar, evenals ervaringen van mensen. Om je verder te verdiepen in dit prachtige stukje aarde kan ik je Tripadvisor.nl aanraden. Je kunt er naast een reis boeken veel informatie vinden van de vele mensen die hier al eens zijn geweest.