Taj Mahal – Een erg fascinerend wonder

Wie kent dit prachtige wonder nu niet? De Taj Mahal of te wel het paleis van de kroon is een gebouw die een geweldige indruk geeft. Het enorme mooie gebouw is door de 5e heerser van het Mogolrijk laten bouwen omstreeks 1640. De Taj Mahal moest zo mooi worden omdat zijn vrouw Mumtaz Mahal tijdens een bevalling is komen te overlijden. Hij wilde voor haar een uiterst mooie laatst rustplaats laten bouwen. Iets wat overduidelijk is gelukt! Het gebouw is en blijft imposant, ook als je het al meerdere keren hebt bekeken.

Het is niet alleen een schoonheid van een gebouw, het is ook erg herkenbaar. Je kunt dan ook wel zeggen dat het echt iets is waar India om bekend staat. Als dat geen reden genoeg is om het eens te bezoeken, dan wel het feit dat het 1 van de 7 wereldwonderen is.

Ben je van plan om een rustige plek te bezoeken als je op reis gaat? Dan kun je deze bestemming beter niet overdag bezoeken. Er komen namelijk jaarlijks vele miljoenen toeristen dit wonder bezichtigen. Kun je het niet laten om toch te gaan? Groot gelijk heb je! Dan is het aan te bevelen om een rondreis van India ervan te maken. Een goed alternatief hiervoor zijn de reizen van NRV. Op het moment van schrijven zijn er al reizen voor onder de 1000 euro. Echter is het zeer aan te raden om de reis zo lang mogelijk te maken, daar er zoveel bezienswaardigheden zijn in India. Waardoor je met een reis van 9 dagen inclusief vliegen echt veel te kort komt.