bijzondere bezienswaardigheden in polen

Bijzondere bezienswaardigheden in Polen

Polen is een land in het midden van Europa, het grenst aan Duitsland, Rusland, Oekraïne, Tjechië en Slowakije. Het is een prachtig land waar je veel cultuur en natuur kan vinden maar tevens ook bruisende steden kent. Polen kent veel bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite waard zijn om eens te bezoeken!

Auschwitz – Birkenau, Oświęcim

Dit is een van de meest bekende maar ook huiveringwekkende bezienswaardigheid binnen dit land. Deze plaats staat bekend om zijn rol binnen de tweede wereldoorlog waarbij het gebruikt werd als concentratiekamp door Nazi-Duitsland. Meer dan één miljoen mensen zijn binnen dit complex omgebracht. Het is geen alledaags museum maar zeer indrukwekkend is het wel.

 

Wieliczka zoutmijnen, Krakau

Deze mijnen zijn een van de oudste mijnen ter wereld. De mijnen hebben een totaal aan 300 kilometer aan gangenstelsels en het gaat tot 327 meter diepte. Niet alleen zijn hier prachtige sculpturen en eeuwenoude gangen te bewonderen maar ook vind je binnen deze mijn een heuse kathedraal.

Mariakerk, Krakau

Een van de meest bekende kerken in Polen is de Mariakerk, deze is gesticht voor de heilige maagd maria. Het is een Gotische kerk aan de rand van de grote markt van Krakau. Je kunt een rondleiding boeken in deze kerk en genieten van de architectuur die deze oude kerk bezit.

Nationaal Park Narwiansk, Kobylin Borzymy

Dit nationale park is bekend om zijn rivieren en veengebieden en word daardoor ook wel de amazone van Polen genoemd. Veel vogels trekken hierheen tijdens hun migratie als rustplaats. Niet alleen zijn hier veel verschillende soorten vogels te vinden maar ook vind je hier vissen, reptielen, insecten en 34 soorten zoogdieren waaronder wezels, eekhoorns en herten.

Warschau, hoofdstad van Polen

De hoofdstad van Polen heeft een bruisend centrum, het is weliswaar niet de oudste stad van Polen maar hij is zeker wel oud en dat kan je zien aan de prachtige architectuur die overgebleven is. In deze stad vind je veel bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis, marktpleinen, oude architectuur, museums, kerken en het schitterende stadspark. Maar daarnaast vind je hier natuurlijk ook veel terrasjes en restaurants waar je tussendoor kunt vertoeven.