autoroutes duitsland langs kastelen en mooie natuur

Een mooie autoroute Duitsland

Lekker met de auto op pad en genieten van de mooie natuur en architectuur welke Duitsland in overvloed te bieden heeft. Vrij om te gaan en staan waar je wilt is toch wel een kenmerk van het toeren met de eigen auto. Maar wat is nu een mooie route, waar te beginnen en te eindigen? Het kan dan ook lastig en erg tijdrovend zijn om zelf naar routes op de kaart te gaan zoeken. Vandaar dit artikel met een aantal hele mooie autoroutes door Duitsland, welke we gevonden hebben door te speuren op internet.

Autoroutes in Duitsland op reisroutes

Aan het begin van onze zoektocht kwamen we op de website van reisroutes.nl terecht. Met het afstand filter op 100+ kilometer, kwamen er direct 8 interessante routes uit rollen. Bij deze routes is het duidelijk zichtbaar waar het startpunt en eindpunt is, de afstand het wegdek en een overzicht van de route op de kaart. Tevens is de duur van de trip aangegeven, al is deze erg betrekkelijk, daar je zelf vrij bent in wat je allemaal gaat bekijken en bewandelen. Zo geeft de website aan bij welke bezienswaardigheden je langskomt, samen met wandelroutes en steden welke bezichtigd kunnen worden per voet en hotels waar geslapen kan worden.

Niet iedereen zal echter gebruik maken van deze opties, maar uiteraard is het wel enorm handig om zelf een keuze te maken. Ook is het enorm handig dat de routes gedownload kunnen worden zelfs als GPS-tracks. Voor het downloaden van een complete route dient je wel een e-mailadres op te geven.

De routes op deze website zijn erg uitlopend. Een aantal zijn relatief dichtbij de grens van het zuiden van Nederland, terwijl andere juist enorm ver zijn richting Oostenrijk. Tevens is er nog een lange route door Duitsland heen. Welke niet zo ideaal is als route op zich, maar wel erg leuk als je op reis bent naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. Waarom geen mooie toeristische route nemen als je onderweg bent op vakantie, als de vakantie al direct kan beginnen.

Deutsche Vulkanstrasse route

Een lange route van 280 km door Duitsland waar je zoals de naam al doet vermoeden, langs sporten van vulkanen en lavastromen uit het verleden zult rijden. Zo kom je langs kraters, geisers, en maren welke de historie van het landschap mooi weergeven. Tijdens de route zijn er vele interessante bezienswaardigheden te vinden, welke allemaal op de website deutsche-vulkanstrasse.com te vinden zijn in beeld, tekst (Duits of Engels) en via google maps te bekijken zijn.