plitvice park erg mooie bestemming in europa

Het mooie Kroatië

Kroatië is een land in Zuidoost-Europa, Kroatië grenst aan de Adriatische zee welke bekend staat om zijn prachtige heldere water. Qua landschap bevat Kroatië voor ieder wat wils, het heeft namelijk meerdere typen landschap zoals de rotsachtige kustlijn maar ook mooie gebergten die dicht bebost zijn. Niet alleen het landschap van Kroatië is heel divers maar ook het klimaat toont zeker verschillen binnen het land. Het grootste gedeelte van het land heeft een mediterraan klimaat wat betekend dat de zomers heerlijk warm zijn met veel zon en de winters erg zacht zijn terwijl de hoger gelegen gebieden een zeeklimaat hebben waardoor deze plaatsen weer erg gunstig zijn voor de wintersport.

 

Kroatië is niet alleen vanwege zijn heldere zee en heerlijk klimaat een prachtig land om op vakantie te gaan maar ook heeft het erg veel bezienswaardigheden die het wellicht aantrekkelijk maken om op vakantie te gaan naar dit land. Een aantal van deze bezienswaardigheden zijn:

Plitvice nationaal park

Dit is wellicht een van de bekendste plekken van het land, ieder jaar komen er flink wat toeristen naar dit park om de watervallen te mogen bewonderen. Het Plitvice park bevat 90 watervallen en een flink aantal meren. Daarnaast is het een prachtig gebied met veel natuur.

Dubrovnik

Dubrovnik is een oude stad in Kroatië welke gelegen is in het onderste puntje van het land. Er is veel te zien waaronder de oude muren en torens van de stad. De stad is niet alleen een leuke bezienswaardigheid vanwege zijn oudheid en schitterende architectuur maar ook is hier een deel van de bekende HBO serie game of thrones opgenomen.

Amfitheater

In Pula ligt het prachtige Amfitheater dat nog stamt uit de tijd van de romeinen. Dit is voor de liefhebbers van de oudheid en van architectuur een ware lust voor het oog. Dit theater is gebruikt voor de gevechten met gladiatoren.

Trogir leuke bestemming om te bezoeken in kroatie

Trogir

Ook in deze stad vind je veel geschiedenis, de oude gebouwen en prachtige kerken vallen zeker op in deze stad. Het bruist in Trogir van de cultuur en ook deze plaats is fantastisch om eens bezocht te hebben!